Oppimistehtävä #1 a Sosiaalisen median sovellukset ja palvelut

Olen melko tottunut somen käyttäjä ja omaan monista sovelluksista edes jonkinlaiset tiedot. Tutuin on tietysti facebook ja sitä hyödynnän monella tavalla myös työssäni. Facebook on (kuulemma) meidän keski-ikäisten naisten telmimispaikka ja nykynuoret karttavat sitä juuri siksi. Itse koen sen kuitenkin käytännölliseksi ja omaan sometustapaani soveltuvaksi.

Instagram on itselleni vieraampi ja varmaankin siksi, että pidän kirjoitetusta tekstistä. Toki käytän paljon myös kuvia, mutta teksti on olennainen ja enkä saa niin paljoa irti pelkkien kuvien ja hastagien seuraamisesta. Monet uudet sovellukset nykyisin hävittävät julkaisut jonkin aikarajan päästä ja sitä en ymmärrä ollenkaan. Ehkä facebook juuri siksi on meidän keski-ikäisten naisten juttu, koska se säilyttää päivittämämme asiat, mitä emme muistasi enää muuten ilman sen apua. Facebookin ”katso mitä tapahtui tänä päivänä aikaisemmin”- toiminto on kullanarvoinen, koska ilman sitä en muistaisi elämästäni juuri mitään.

Työssäni käytämme facebookia sujuvasti ja ylläpidän yhtä sivustoa, minulla on oma työprofiili ja olen ylläpitäjän myös koko säätiön sivustolla. Koen sen hyväksi tavaksi jakaa tietoa ja ennen kaikkea tulla ihmisille helpommin lähestyttävämmäksi. Henkilökohtaisen työprofiilin avulla tavoitan helpommin asiakkaita ja pysyn heidän mielessään, vaikka en varsinaisesti pidä niin paljon yhteyttä. Voin myös ottaa heihin yhteyttä matalalla kynnyksellä tai tiedottaa sitä kautta tärkeistä asioista kaikille kerralla. Tämä kaikki säästää työaikaa ja sillä on suuri merkitys omalla työalallani.

Twitter on itselleni tuntemattomampi ja voisin kuvitella, että sitä voisi myös hyödyntää etenkin vaikuttamistoiminnasta puhuttaessa. Twitter on hyvin tiivistetty ja tekstejä on pakko miettiä tarkasti etukäteen. Sitä kautta ei tavoiteta ehkä asiakkaitani niin hyvin koska työskentelen vapautuvien vankien parissa ja heitä siellä harvoin näkyy), mutta juuri enemmänkin vaikuttamistyöhön ja yhteistyökumppanien kanssa verkostoitumiseen. Työpaikallani ollaan luomassa selkeämpää some-strategiaa ja se tulee näkymään myös omalla työalueellani. Perehtyessäni tätä twitterin maailmaan, otan sen työalallani ainakin kokeiluun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *